Corect ați ales orașul dumneavoastră: Chisinau?
Acord public de cumpărare și vanzare de bunuri
Termenii utilizați în prezentul Contract Public de Vânzare a Bunurilor.
- Contract public de vânzare de bunuri (denumit în continuare „Contractul” ) - un contract prin care Vânzătorul se obligă să vândă bunuri oricărei persoane fizice sau juridice care îl contactează ( Cumparatorul ).
- Vânzător – persoană juridică sau întreprinzător individual care postează informații pe site-ul web despre bunurile pe care le vinde. Un vânzător poate fi orice persoană căreia i s-a acordat dreptul de a posta informații despre produs pe site. Numele Vanzatorului este indicat in documentele pentru transferul bunurilor (factura) catre Cumparator.
- Cumpărător – persoană fizică sau juridică care cumpără, comandă, folosește sau intenționează să cumpere sau să comande bunuri.
- Oferta – o propunere a Vânzătorului către o persoană fizică sau juridică de a încheia prezentul Contract.
- Acceptare – furnizarea de către o persoană fizică sau juridică a consimțământului deplin și necondiționat pentru încheierea acestui Acord în condițiile prevăzute în prezentul Acord.
- Bunuri – mărfuri ale căror sortiment, preț și caracteristici sunt indicate pe site-ul web (în magazinul online) al Vânzătorului dimobile.md .
- Livrarea mărfurilor – acțiuni ale părții la Acord care conduc la sosirea mărfurilor la locul de livrare a mărfurilor.
- Locul de livrare a mărfurilor – adresa la care se efectuează livrarea mărfurilor de către Parte în temeiul prezentului Acord.
- Acceptare-transfer de mărfuri – acțiuni ale Părților la prezentul Acord (sau ale unui terț din partea Cumpărătorului) care conduc la transferul efectiv de bunuri de la o Parte la Acord la cealaltă și sunt formalizate de către Părți care semnează o scrisoare de trăsură sau alt document care dovedește transferul de bunuri de către una dintre părți la prezentul acord către cealaltă parte la prezentul acord.
- Părțile la Acord – Vânzător sau Cumpărător (Vânzător și Cumpărător), ținând cont de conținutul termenilor Acordului.
- O comandă individuală este o comandă de la Cumpărător pentru un produs individual realizat la dimensiunea și/sau în țesături adecvate.
- Acceptarea Acordului
- Confirmarea acceptării de către Cumpărător înseamnă că Cumpărătorul trimite o comandă pentru produsul relevant către Vânzător folosind sistemul postat pe site-ul dimobile.md.
- Din momentul în care Vânzătorul primește o comandă de bunuri de la Cumpărător, prezentul Acord se consideră încheiat.
- Acceptarea Cumpărătorului confirmă faptul că Cumpărătorul s-a familiarizat cu conținutul acestui Acord, datele de înregistrare ale Vânzătorului, procedura de acceptare a revendicărilor, caracteristicile mărfurilor, prețul mărfurilor, condițiile de plată pentru costul mărfurilor, condițiile de livrare a mărfurilor și de plată a costului unei astfel de livrări, obligațiile de garanție pentru rezilierea acestui acord și procedura de reziliere a mărfurilor.
- Obiectul acordului
- Vânzătorul se obligă să transfere dreptul de proprietate asupra bunurilor comandate și plătite de Cumpărător ( mobilier ) către Cumpărător, iar Cumpărătorul se obligă să plătească și să accepte bunurile comandate de la Vânzător.
- Părțile la prezentul acord confirmă că încheierea acestui acord se realizează pe baza liberului arbitru al fiecărei părți și cu o înțelegere deplină a obiectului și a termenilor acestui acord.
- Prin încheierea acestui Acord, Cumpărătorul confirmă că este familiarizat cu informațiile privind condițiile de livrare și condițiile de plată pentru costul de livrare a mărfurilor vândute în condițiile prezentului Acord, precum și informațiile despre bunurile în sine, și anume cu privire la forma, dimensiunile, aspectul, designul, culoarea, dimensiunea, calitatea, caracteristicile materialului din care sunt fabricate bunurile și informațiile despre bunul și semnificația acestora sunt de acord cu caracteristicile și caracteristicile acestora. achizitioneaza astfel de bunuri cu asemenea caracteristici.
- Prin acordul suplimentar al Părților în temeiul prezentului Acord, precum și pentru o taxă separată, Vânzătorul poate asista la instalarea și asamblarea bunurilor. Vânzătorul are dreptul de a instala (monta) și asambla bunurile cu ajutorul unor terți, în timp ce Vânzătorul nu este responsabil pentru calitatea și rezultatul lucrărilor efectuate de astfel de terți.
- Termeni și condiții de livrare a mărfurilor, condiții de acceptare și transfer de mărfuri.
- Perioada în care Vânzătorul este obligat să livreze Cumpărătorului bunurile comandate de acesta, conform specificațiilor la prezentul Contract, este de 60 de zile lucrătoare de la data plății de către Cumpărător a costului mărfurilor în conformitate cu termenii prezentului Contract.
- Părțile au convenit că Vânzătorul are dreptul de a nu continua cu îndeplinirea termenilor prezentului Acord în cazul în care Cumpărătorul nu plătește costul bunurilor în mod corespunzător și integral în condițiile prevăzute în prezentul Acord.
- Dreptul de proprietate asupra bunurilor este transferat de la Vânzător la Cumpărător din momentul acceptării acestor bunuri de către Cumpărător, care este certificat prin semnarea facturii relevante. Riscul de deteriorare accidentală sau pierdere a bunurilor furnizate va trece de la Vânzător la Cumpărător la dobândirea de către acesta a dreptului de proprietate asupra acestor bunuri.
- Vânzătorul este obligat să livreze și să transfere bunurile către Cumpărător în containere și (sau) ambalaje, cu excepția cazului în care rezultă altfel din caracteristicile mărfurilor.
- Livrarea mărfurilor are loc la discreția Vânzătorului sau de către forțele acestuia sau de către forțele terților care prestează servicii pentru transportul mărfurilor (transportator). Părțile au stabilit că Vânzătorul are dreptul de a determina în mod independent transportatorul mărfurilor fără acord cu Cumpărătorul.
- Livrarea mărfurilor are loc la adresa specificată de Cumpărător în comanda pentru bunuri (denumit în continuare „locul de livrare a mărfurilor”). Livrarea mărfurilor nu include aducerea mărfurilor la incinta corespunzătoare locului de livrare a mărfurilor.
- În cazul livrării de bunuri de către un transportator, această livrare a bunurilor către Cumpărător va fi pe cheltuiala Cumpărătorului.
- Vânzătorul comandă în mod independent livrarea mărfurilor de la transportator. Vânzătorul în mod independent, fără acord cu Cumpărătorul, determină transportatorul care livrează bunurile Cumpărătorului.
- Cumpărătorul se poate familiariza cu costul serviciului de livrare pentru produsul relevant, împreună cu informațiile despre acest produs.
- În cazul refuzului nejustificat de către Cumpărător al bunurilor livrate (trimise) de către Vânzător (transportator) Cumpărătorului sau în cazul în care Cumpărătorul returnează bunurile către Vânzător, cu excepția cazurilor de returnare a sortimentului de bunuri de proasta calitate/incomplete/neadecvate, Vânzătorul are dreptul de a rambursa banii plătiți de către cumpărător, în conformitate cu cerințele bunului respectiv. din prezentul Acord, să rețină suma cheltuielilor efectuate, care reprezintă costul livrării acestor bunuri către Cumpărător.
- Prin semnarea acestui Acord, Cumpărătorul își confirmă acordul conform prezentului Acord.
- Vanzatorul (transportatorul) va anunta Cumparatorului data si ora exacta in care vanzatorul (transportatorul) este pregatit sa ajunga la locul de livrare a bunurilor catre Cumparator prin telefon la numarul de telefon al Cumparatorului specificat de catre Cumparator in comanda pentru bunuri. Cumpărătorul este obligat să asigure prezența proprie sau prezența unor terți care ar putea accepta și preda bunurile la locul de livrare a mărfurilor la data și ora convenite de Vânzător (transportator). Cumpărătorul este obligat să accepte mărfurile în ziua sosirii mărfurilor la locul de livrare a mărfurilor.
În cazul absenței Cumpărătorului la locul de livrare a mărfurilor la data și ora convenite de Părți, Vânzătorul are dreptul de a lăsa astfel de bunuri pentru depozitarea proprie, cu costul fiecărei zile de depozitare a mărfurilor, în perioada care începe după expirarea perioadei de transfer al bunurilor stabilite în acest acord este de 200 lei. (două sute lei) pentru fiecare zi.
În cazul în care mărfurile neacceptate de către cumpărător sunt depozitate la depozitul transportatorului, Cumpărătorul este obligat să plătească costul unei astfel de depozitări către transportatorul pe întreaga perioadă de depozitare a acestor bunuri.
În cazul în care bunurile nu au fost acceptate (exportate) de către Cumpărător în termen de 15 zile calendaristice de la expirarea perioadei de transfer al bunurilor stabilite prin prezentul Acord, Vânzătorul are dreptul de a dispune de astfel de bunuri la propria sa discreție, fără a returna Cumpărătorului costul acestor bunuri.
Relivrarea bunurilor către Cumpărător se efectuează de către forțele Cumpărătorului și pe cheltuiala acestuia din depozitul (sau transportatorul) al Vânzătorului, a cărui adresă este comunicată suplimentar de către Vânzător la cererea Cumpărătorului. - Părțile au convenit că, în caz de absență a Cumpărătorului la locul de livrare a mărfurilor, transferul mărfurilor se poate face către o altă persoană (terț) care se află la locul de livrare a mărfurilor și care are cu ea și a prezentat Vânzătorului un document care confirmă încheierea prezentului Contract (contract și/sau chitanță de plată a costului livrării/părților sau a altor înregistrări ale bunului). bunuri.
- La acceptarea și predarea bunurilor, Cumpărătorul (sau un terț) este obligat să verifice sortimentul, cantitatea mărfurilor livrate pentru respectarea comenzii Cumpărătorului și a facturii pentru mărfurile relevante, precum și caracterul complet al bunurilor și prezența defectelor vizibile în marfă.
Prin semnarea facturii/altului document de către Cumpărător (sau un terț) care confirmă acceptarea efectivă a mărfurilor de către Cumpărător (sau un terț) de la transportator, Cumpărătorul (sau un terț) confirmă absența pretențiilor privind sortimentul, calitatea și caracterul complet al bunurilor primite. - Recepția și transferul mărfurilor după sortiment și cantitate se efectuează în conformitate cu comanda plasată de cumpărător, acceptarea și transferul mărfurilor după calitate se efectuează în conformitate cu actele juridice de reglementare și documentele de reglementare, al căror efect se aplică mărfurilor care fac obiectul prezentului acord, precum și în conformitate cu termenii prezentului acord.
- Vanzatorul este obligat sa furnizeze Cumparatorului (sau unui tert in numele Cumparatorului) urmatoarele documente:
- factura;
- o factură pentru mărfurile relevante.
- factura cu garantia specificata pentru produsul relevant. - În cazul livrării bunurilor de către Vânzător, Vânzătorul este responsabil pentru siguranța bunurilor până când acestea sunt transferate Cumpărătorului. În cazul livrării mărfurilor de către un transportator, transportatorul este responsabil pentru siguranța mărfurilor până când acestea sunt transferate Cumpărătorului.
- Înainte de a comanda și cumpăra bunurile, Vânzătorul înregistrează un Cont Personal pentru Cumpărător.
- Calitatea mărfurilor, perioada de garanție a mărfurilor, condițiile și procedura de soluționare a problemelor privind nerespectarea bunurilor cu termenii Acordului.
- Calitatea bunurilor trebuie să respecte actele normative și juridice și documente de reglementare sau cerințele Cumpărătorului, care sunt specificate în documentele relevante (certificate, certificate de calitate etc.) și prevăzute de termenii prezentului Acord.
- Vânzătorul garantează că va livra și transfera Cumpărătorului bunuri de înaltă calitate care îndeplinesc standardele de stat (dacă sunt stabilite pentru acest tip). Garanția calității produsului se aplică tuturor componentelor (componentelor) produsului.
- Perioada de garanție a produsului este indicată pe factura produsului respectiv. Perioada de garanție începe din momentul în care Cumpărătorul semnează facturile pentru bunurile relevante sau alți termeni prevăzuți de legislația în vigoare a R.Moldova.
- Condițiile perioadei de garanție și durata de viață a mărfurilor se aplică bunurilor pentru care cumpărătorul a prezentat, fără excepție, următoarele documente:
- factura pentru marfă;
- o chitanță care confirmă plata costului mărfurilor de către Cumpărător. - Condițiile perioadei de garanție a produsului și durata de viață a produsului nu se aplică produsului, a cărui instalare (instalare) și/sau asamblare, reparație (înlăturarea defecțiunilor) se efectuează în mod independent de către Cumpărător sau de către terți, cu excepția terților implicați de către Vânzător în conformitate prezentul Acord. Termenii perioadei de garanție a produsului și durata de viață a produsului nu se aplică produsului, ale cărui condiții de funcționare și/sau transport și/sau depozitare au fost încălcate de Cumpărător.
- Vânzătorul nu este responsabil pentru deteriorarea funcționalității produsului dacă cauza acestei deteriorări a fost incapacitatea de a instala (monta) corect produsul din cauza neregulilor, defecte la tavan și/sau podea și/sau pereți din încăperea în care este instalat (montat) produsul și/sau nerespectarea încăperii în care este instalat (montat) produsul și nici cu standardele relevante.
- Cumpărătorul este obligat să prezinte Vânzătorului orice pretenții privind cantitatea și/sau sortimentul, și/sau calitatea (cu privire la defectele vizibile ale mărfurilor) și/sau completitudinea mărfurilor în momentul acceptării și transferului bunurilor de la Vânzător către Cumpărător, inclusiv: telefonic, dacă bunurile au fost livrate de un transportator. Prin încheierea acestui Acord, Părțile la Acord au stabilit că perioada specificată pentru Cumpărătorul pentru a depune pretenții către Vânzător cu privire la cantitatea și/sau sortimentul, și/sau calitatea (cu privire la defecte vizibile ale mărfurilor) și/sau integralitatea bunurilor este rezonabilă.
- După finalizarea acceptării și transferului bunurilor de la Vânzător către Cumpărător, Cumpărătorul nu poate face nicio pretenție față de Vânzător cu privire la cantitatea de bunuri și/sau sortimentul de bunuri și/sau ambalarea necorespunzătoare a mărfurilor și/sau defecte ale bunurilor care ar fi putut fi descoperite de Cumpărător în timpul acceptării și transferului bunurilor.
- Reclamațiile privind defecte ascunse ale mărfurilor, defecte care au fost permise de producătorul mărfurilor și care nu au putut fi detectate de Cumpărător în momentul acceptării și transferului bunurilor de la Vânzător către Cumpărător, pot fi transmise de către Cumpărător vânzătorului într-un termen de 14 zile, care se aplică bunurilor furnizate în condițiile prezentului Contract.
- În cazul în care Cumpărătorul descoperă defecte ale mărfurilor în momentul acceptării și transferului bunurilor de la Vânzător, Cumpărătorul este obligat să notifice imediat Vânzătorul (reprezentantul vânzătorului, transportatorul) de la locul de livrare a bunurilor și înainte ca Cumpărătorul să semneze documentele însoțitoare pentru bunuri, să notifice Vânzătorul despre aceasta.
În cazul în care părțile decid să returneze vânzătorului mărfurile, în privința cărora au apărut probleme de calitate, Cumpărătorul trebuie imediat, înainte ca Vânzătorul sau transportatorul să părăsească locul de livrare a mărfurilor, să transfere aceste bunuri vânzătorului sau transportatorului, pentru ca Vânzătorul să studieze natura și cauza defectului bunului, să analizeze problema posibilelor defecțiuni care au ca scop soluționarea defectului și să întreprindă alte acțiuni în vederea soluționării defectului. de la Cumpărător. În acest caz, transportatorul (în numele Vânzătorului) este obligat să furnizeze Cumpărătorului un document care confirmă returnarea acestor bunuri de către Cumpărător către Vânzător (Act de returnare a mărfurilor). - Părțile au convenit că, în cazul în care bunurile livrate de Vânzător Cumpărătorului nu sunt completate în mod corespunzător sau bunurile nu sunt însoțite de componentele corespunzătoare, Vânzătorul este obligat să completeze bunurile sau să livreze un set de piese necesare în termen de 20 (douăzeci) de zile calendaristice de la data primirii cererii relevante din partea Cumpărătorului.
- Părțile au convenit că, în cazul în care bunurile livrate de Vânzător Cumpărătorului prezintă defecte, Vânzătorul este obligat să elimine astfel de defecte ale mărfurilor în termen de 30 (treizeci) de zile calendaristice de la data primirii cererii relevante din partea Cumpărătorului și a primirii bunurilor defecte, dacă returnarea bunurilor către Vânzător este prevăzută de natura defectului bunului.
- Părțile au stabilit că termenul și procedura de înlocuire a bunurilor de proastă calitate sunt reglementate de Legea Republicii Moldova „Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor” și se efectuează imediat sau în termen de două luni în cazul în care bunurile nu se află în depozitul Vânzătorului.
- Prin încheierea prezentului Acord, Părțile la acest Acord au convenit și au stabilit că termenii pentru eliminarea defectelor și completarea bunurilor, ținând cont de timpul necesar pentru transportul mărfurilor, studierea naturii defectelor, timpul necesar pentru eliminarea defectelor bunurilor, timpul necesar pentru a livra bunurile Cumpărătorului după eliminarea defectelor, timpul necesar pentru a livra Cumpărătorului un set de piese pentru bunuri sau echipamente suplimentare pentru mărfuri și timpul necesar pentru îndeplinirea celorlalte acțiuni legate de îndeplinirea cerințelor de bunuri.
- Părțile la acest Acord au convenit că, în cazul unor dezacorduri cu privire la prezența defectelor la bunuri sau la cauzele unor astfel de defecte, Vânzătorul are dreptul de a inspecta bunurile la locul de livrare a acestor bunuri sau de a solicita Cumpărătorului să returneze bunurile pentru care Cumpărătorul are pretenții cu privire la calitatea acestora.
- Procedura de satisfacere a revendicării întemeiate a Cumpărătorului se realizează prin acordul părților la prezentul acord, cu excepția cazului în care se stabilește altfel prin termenii prezentului acord sau obligația anumitor acțiuni nu este prevăzută de legislația actuală a Republicii Moldova.
- Părțile au stabilit că Cumpărătorul nu are dreptul de a returna bunuri care îndeplinesc cerințele prezentului Contract, Specificației semnate de Părți, și anume în ceea ce privește cantitatea, sortimentul, caracterul complet și care au fost livrate Cumpărătorului în conformitate cu termenii prezentului Contract.
- Termeni și procedura pentru decontările între părți.
- Decontările între Părți în conformitate cu termenii prezentului Acord se efectuează în moneda națională a Republicii Moldova prin transferul sumei de bani relevante de către Cumpărător în contul curent al Vânzătorului, în conformitate cu detaliile bancare specificate în factura de plată pentru bunurile relevante furnizate Cumpărătorului de către Vânzător.
- Data plății costului mărfurilor de către Cumpărător este data primirii sumei corespunzătoare de fonduri în contul Vânzătorului.
- Plata bunurilor comandate de Cumpărător poate fi efectuată de către Cumpărător în următoarele condiții:
- prin efectuarea unei plăți anticipate integrale sută la sută din costul mărfurilor comandate în termen de 3 (trei) zile bancare de la data emiterii de către Vânzător a facturii relevante către Cumpărător sau de către Vânzătorul care furnizează Cumpărătorului un alt document (notificare) care conține toate detaliile necesare achitării bunului.
- prin efectuarea unei plăți în avans de 20% (douăzeci la sută) din costul mărfurilor comandate în termen de 3 (trei) zile bancare de la data emiterii de către Vânzător a facturii relevante către Cumpărător sau de la Vânzătorul care furnizează Cumpărătorului un alt document (notificare) care conține toate detaliile necesare achitării costului mărfurilor. - Costul livrării mărfurilor, în cazul livrării mărfurilor către Cumpărător folosind serviciile unui transportator, este responsabilitatea Cumpărătorului să plătească concomitent cu plata costului mărfurilor.
- Drepturile și obligațiile părților la acord.
- Responsabilitatile vanzatorului:
- Pentru a livra bunurile, precum și a transfera bunurile Cumpărătorului în conformitate cu termenii prezentului Acord;
- Pentru a respecta termenii acestui Acord și pentru a îndeplini obligațiile care sunt prevăzute în mod expres în termenii prezentului Acord sau care decurg din termenii acestui Acord.
- Drepturile vânzătorului:
- Solicitați Cumpărătorului să accepte bunurile livrate în conformitate cu termenii acestui Acord;
- Solicitați Cumpărătorului să îndeplinească și să respecte termenii acestui Acord, care sunt prevăzuți în mod expres de termenii acestui Acord sau decurg din termenii acestui Acord, într-o manieră adecvată și în termenele stabilite.
- Responsabilitatile cumparatorului:
- Efectuează sau asigură acceptarea mărfurilor de la Vânzător sau transportator în conformitate cu termenii prezentului Acord;
- Pentru a respecta termenii acestui Acord și pentru a îndeplini obligațiile care sunt prevăzute în mod expres în termenii prezentului Acord sau care decurg din termenii acestui Acord.
- Drepturile cumpărătorului:
- Solicitați Vânzătorului să livreze și să transfere bunurile în conformitate cu termenii prezentului Acord;
- Să solicite Vânzătorului să îndeplinească și să respecte termenii prezentului Acord, care sunt prevăzuți în mod expres de termenii acestui Acord sau decurg din termenii acestui Acord, într-o manieră adecvată și în termenele stabilite.
- Responsabilitatea părților la Acord și procedura de examinare și soluționare a litigiilor.
- În cazul nerespectării sau îndeplinirii necorespunzătoare de către oricare dintre părți a termenilor obligatorii ai prezentului acord, această parte va fi răspunzătoare în conformitate cu legislația actuală a R.Moldova.
- Părțile la prezentul acord au convenit că orice dispute care pot apărea între părți pe durata prezentului acord pot fi soluționate de către una dintre părți la prezentul acord, depunând o cerere relevantă celeilalte părți la prezentul acord în scris sau în orice alt mod prevăzut de termenii prezentului acord.
Reclamațiile vor fi luate în considerare în termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data primirii unei astfel de revendicări de către partea căreia i-a fost trimisă o astfel de revendicare, cu excepția cazului în care se stabilește altfel prin termenii prezentului acord.
În cazul în care părțile nu reușesc să ajungă la un acord cu privire la disputa care a apărut, astfel de dispute și dezacorduri vor fi soluționate în conformitate cu legislația în vigoare a R.Moldova - Termenul acordului.
- Prezentul Contract va intra în vigoare din momentul acceptării lui de către cumpărător.
- Modificarea termenilor Acordului și rezilierea acestuia.
- Termenii prezentului acord pot fi modificați sau completați de către părți numai cu acordul reciproc al părților.
- Părțile au convenit că prezentul acord poate fi reziliat unilateral de către oricare dintre părți. Acordul va fi considerat reziliat la data primirii de către partea care primește a notificării scrise corespunzătoare de reziliere a prezentului acord de la cealaltă parte în temeiul prezentului acord.
- Părțile au convenit că, în cazul rezilierii acestui Acord la inițiativa Cumpărătorului sau a refuzului Cumpărătorului de a transfera mărfurile specificate în factură de către Vânzător, după plata costului mărfurilor și plasarea unei comenzi pentru astfel de bunuri de către Vânzător de la producător, Vânzătorul are dreptul de a nu returna banii plătiți de Cumpărător sau nu are dreptul de a returna cumpărătorului banii plătiți de către Cumpărător, sau nu are dreptul de a returna cumpărătorului respectiv mai mult decât în parte. Vânzătorul are dreptul de a returna banii Cumpărătorului în orice altă sumă, dacă există un acord reciproc al Părților în temeiul prezentului Acord.
- În cazul refuzului Cumpărătorului de a transfera o parte din bunurile comandate de către Vânzător de către Cumpărător, după plata costului mărfurilor și plasarea unei comenzi pentru astfel de bunuri de către Vânzător de la producător, Vânzătorul are dreptul de a nu returna Cumpărătorului banii plătiți de acesta pentru astfel de bunuri sau are dreptul de a returna acești bani parțial în valoare de cel mult 1% din valoarea totală a bunului comandat.
- Circumstanțele de forță majoră.
- Circumstanțele de forță majoră (circumstanțe de forță majoră) sunt circumstanțe extraordinare și inevitabile care fac imposibilă în mod obiectiv îndeplinirea obligațiilor stipulate în termenii prezentului Acord, și anume: amenințare de război, conflict armat sau amenințare gravă cu un astfel de conflict, inclusiv, dar fără a se limita la atacuri ale inamicului, blocade, embargo militar, acțiuni ale unui inamic străin, acțiuni militare generale de mobilizare, acțiuni militare nedeclarate, război public nedeclarat. inamic, revolte, acte de terorism, sabotaj, piraterie, tulburări, invazie, blocada, revoluție, rebeliune, revoltă, revolte în masă, introducerea unui stațion de acces, carantină stabilită de Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova, expropriere, îndepărtare forțată, sechestru de întreprinderi, rechiziție, blocare, acțiuni ilegale, incendiu demonstrativ, terți, acțiuni ilegale, grevă publică explozie, întreruperi îndelungate în operațiunile de transport, reglementate de termenii deciziilor și actelor relevante ale autorităților statului, închiderea strâmtorilor maritime, embargoul, interzicerea (restricția) exportului/importului etc., precum și cele cauzate de condiții meteorologice excepționale și dezastre naturale, și anume: epidemie, furtună puternică, ciclon, uragan, tornadă, furtună, zăpadă acumulată, furtună, zăpadă fără acumulare. a mării, strâmtori, porturi, trecători, cutremur, fulgere, incendiu, secetă, tasări și alunecări de teren, alte dezastre naturale etc.
- Partea care nu își poate îndeplini obligațiile asumate prin prezentul Contract din cauza unor circumstanțe de forță majoră (circumstanțe de forță majoră) trebuie să notifice celeilalte părți în scris în cel mult 20 (douăzeci) de zile de la momentul apariției acestora.
- În cazul în care perioada de forță majoră (circumstanțe de forță majoră) durează mai mult de 45 (patruzeci și cinci) de zile, fiecare dintre părți are dreptul să ridice problema denunțării prezentului acord celeilalte părți în conformitate cu procedura stabilită.
- Alți termeni ai Acordului.
- Acordul este obligatoriu pentru părțile la prezentul acord.
- Părțile au stabilit că invalidarea prezentului acord în orice parte a acestuia nu va constitui un motiv pentru invalidarea prezentului acord în întregime.
- Prin încheierea acestui Contract, Cumpărătorul dă acordul Vânzătorului pentru prelucrarea și stocarea datelor sale personale în scopul implementării relațiilor care apar între părți în baza prezentului Acord, pentru a asigura implementarea raporturilor administrative și juridice, raporturilor fiscale, relațiilor în domeniul contabilității, relațiilor în domeniul publicității, colectarea datelor cu caracter personal în scopuri comerciale, relațiile din domeniul statisticii actuale, în conformitate cu legislația R.Moldova în domeniul statisticii actuale.
Prin încheierea prezentului Contract, Cumpărătorul confirmă că a fost avertizat (cunoscut) cu privire la drepturile sale prevăzute în Legea „Cu privire la protecția datelor cu caracter personal”. - Părțile garantează că la momentul încheierii prezentului acord sunt învestite cu competențele corespunzătoare și au dreptul de a încheia prezentul acord.
- În toate aspectele care nu sunt prevăzute de termenii prezentului acord, părțile se vor ghida de legislația actuală a R. Moldova.